ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ






Ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως το Παράφωνο Jazz Club, το Café Αλάβαστρον κ.ά. Στην πορεία τον Αλέκο Παρασκευόπουλο αντικατέστησε ο Λύδιος Δάμης στο κοντραμπάσο. Το συγκρότημα το 2007 ηχογράφησε το πρώτο του CD με τίτλο Θέα στο στούντιο Σιέρρα με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη (ανεξάρτητη παραγωγή, 2010).
Μετά την μετακόμιση του Λύδιου Δάμη στην Αγγλία, στο σχήμα συμμετέχει ο Χρυσόστομος Μπουκάλης ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα καθιερώνεται με τον Δημήτρη Τσεκούρα. Το 2011 ηχογραφούν ξανά με τον Γιώργο Καρυώτη το δεύτερο CD με τίτλο Μετέωρα. Σε αυτό συμμετέχουν τρεις στενοί φίλοι του συγκροτήματος, οι: Κώστας Τατσάκης (τύμπανα), Andrea Romani (φλάουτο) και Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο).
Το γκρούπ έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως Παράφωνο Jazz Club, Dizzy Miles, Café Αλάβαστρον, Αυλαία, Duente (Λάρισα) κ.ά. και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο όπως: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών – Ίδρυμα Ωνάση (1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ), 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012, όπου απέσπασε το βραβείο κριτών), 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Καστελλιώτισσα (Λευκωσία), Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα (Λευκωσία).
Στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή αλλά και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960, αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Το συγκρότημα συνεχίζει μέχρι σήμερα παίζοντας και συλλέγοντας υλικό για την επόμενη δισκογραφική δουλειά του.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Guinness είναι εδώ!
Από 15-17 Μαρτίου, σε επιλεγμένα bars & pubs σε όλη την Ελλάδα, η διασημότερη stout σε περιμένει, για να γιορτάσουμε μαζί με αγαπημένους φίλους, καλοσερβιρισμένα Pints και με δώρο τα εορταστικά μας καπέλα!
Happy St. Patrick’s Weekend!
Sláinte!
Απολαύστε υπεύθυνα.
#SPD #StPatricksDay #GuinnessTime #GoodTimesAwait –

CABARET, Moulin Rouge! είναι ο τίτλος!!!!!
Το blues bar μετατρέπεται σε καμπαρέ του μεσοπολέμου με κόκκινες κουρτίνες και πολλά αρώματα!!
Ντυθειτε με κέφι αποκριάτικο και ελάτε από νωρίς.

Οι mode plagal επανέρχονται,με καινούργιες συνθέσεις,αλλα και με
ανέκδοτες ακόμα διασκεύες παραδοσιακών τραγουδιών.
Η παράδοση συναντά τη jazz, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με
ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα
blues και το Afrobeat.
Οι Mode Plagal αποτελούνται από τους:
Θοδωρή Ρέλλο: Σαξόφωνο, τραγούδι
Κλέων Αντωνίου: Κιθάρα, τραγούδι
Φλοριάν Μικούτα: Πλήκτρα, τραγούδι
Θοδωρή Κανέλλο: Μπάσο
Τάκη Κανέλλο: Τύμπανα
VINYL BAZAAR.
Το καθιερωμένο (6ο) πλέον παζαρι βινυλίου στο blues bar, θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.
Στο παζάρι βινυλίου θα συμμετέχουν ιδιώτες συλλέκτες παρουσιάζοντας βινύλια από ποικίλα μουσικά είδη (από rock, pop, soul, jazz, blues, funk μέχρι hip hop και electronica), συλλεκτικά και μη.
Η διάρκεια είναι από τις 12 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ στο χώρο του blues bar.

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ BLUES









Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ ΑΕ
10 Αυγούστου ·
☕️Δωρεάν Σεμινάριο 50 ωρών για ανέργους ηλικίας 18-29
«Barista Training»
📥Δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ : https://forms.gle/HL5fMbT9GayFh1u97
👉Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.) σε συνεργασία με το Blues Cafe Bar στην Καρδίτσα, διοργανώνουν σεμινάριο barista .
✔️Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλαμβάνει:
🔹INTRODUCTION TO COFFEE (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ)
- Ιστορία του καφέ.
- Γεωγραφία του καφέ, εξέλιξη
- Κουλτούρα του καφε
- Μάθετε για το ταξίδι του καφέ από την προέλευσή του στην Αιθιοπία στο βασικό εμπόρευμα που είναι σήμερα. Από την καλλιέργεια του καρπού μέσω της επεξεργασίας, του καβουρδίσματος και της ταξινόμησης, αυτή η ενότητα παρέχει μια επισκόπηση της αξίας καφέ.
🔹BARISTA SKILLS (ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡΙΣΤΑ) - Μάθετε τις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που χρειάζεται ένα espresso bar. Μάθετε πώς να ρυθμίζετε τον μύλο σας, τις τεχνικές γάλακτος, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.
🔹BREWING - Μάθετε για την ποικιλία των μεθόδων παρασκευής καφέ και τις μεταβλητές που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ. Η ενότητα Brewing παρέχει πρακτική μάθηση σε προφίλ άλεσης και διαφορετικές μεθόδους παρασκεύης καφέ φίλτρου.
🔹LATTE ART - Εισαγωγή στον κόσμο του latte art. Τρόποι παραγωγης αφρόγαλα, τεχνικές latte art.
⏳Έναρξη σεμιναρίου μέσα Σεπτεμβρίου
📒Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα στο χώρο Blues Cafe Bar
κατά τις πρωινές ώρες και μέρες Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή, ώρα 8:30 – 11:30