Ο ΚΑΦΕΣ ΜΑΣ

Home / COFFEE / Ο ΚΑΦΕΣ ΜΑΣ

Το blues μέσα απο το project : espressivo trade αντιπροσωπεύει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της https://www.coffeerepublic.gr/ και της https://www.cafeistas.com/ για τον Νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Για προιόντα λιανικής αλλά και επαγγελματικές συνεργασίες επισκευθείτε το κατάστημα ή επικοινωνήστε στο 2441071528 & 6946080177 ή στείλτε στο blueskarditsa@gmail.com

Οι καλύτερες ποικιλίες καφέ “arabica” του κόσμου!
estrella del caribe
jamaica blue mountain
brasil santos
ethiopia harenna – slow food
kenya “aa” washed
costa rica
colombian medellin supremo
guatemala huehuetenango – slow food

estrella del caribe
καφές ποιότητας «arabica fine», προερχόμενος αποκλειστικά από το

σάντο ντομίνγκο (νήσος hispaniola).
αυτό το νησί της κεντρικής αμερικής, που χαίρει μιας αξιοζήλευτης κλιματικής κατάστασης, είναι φημισμένο για την απαράμιλλη παραγωγή καφέ του. ολες οι καλλιέργειες βρίσκονται σε περιοχές λόφων και ακόμα και σήμερα οι σπόροι διαχωρίζονται με μια «υγρή» διαδικασία που εξασφαλίζει το μέγιστο άρωμα. κάθε στάδιο επεξεργασίας – από την συλλογή του καφέ μέχρι το πλύσιμο,
το στέγνωμα, το «ψήσιμο» του – πραγματοποιείται χειρωνακτικά για να εγγυηθούμε ένα προϊόν με τις καλύτερες προδιαγραφές ωρίμανσης
και επιλογής. ο “estrella del caribe”, παράγεται με καφέ santo domingo 100% και φτιάχνεται αποκλειστικά από “arabica ne”, την πιο εκλεκτή ποικιλία καφέ. επίσης για τη διαδικασία επεξεργασίας του, εξ” ολοκλήρου χειρωνακτική, που εξασφαλίζει ποιοτικό έλεγχο, ουσιαστικά για κάθε κόκκο.με τον
“estrella del caribe” πετυχαίνουμε έναν καφέ διαφορετικής γεύσης απ”αυτήν τ ων διαφόρων μιγμάτων που μας έχουν ως σήμερα συνηθίσει, δηλαδή λιγότερο πικρό και δυνατό και γι” αυτό περισσότερο απαλό και «βελούδινο». Χαιρόμαστε που ανακοινώνουμε την επιλογή, για το 2014, των κριτών του “διεθνούς οργανισμού δοκιμαστών καφέ” (international institute of coffee tasters) του “estrella del caribe” σαν έναν από τους καλύτερους ιταλικούς εσπρέσο, λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο, ανάμεσα σε 149 διαφορετικούς καφέδες που συμμετείχαν από όλο το κόσμο! Οι λάτρεις του καφέ, αφού δοκιμάσουν τον “estrella del caribe”, δεν θα μπορέσουν πια να “γυρίσουν” στο χαρμάνι espresso που έπιναν πριν. πρώτα απ” όλα για τη σύνθεσή του: ο “estrella del caribe”, παράγεται αποκλειστικά από “arabica 100%”, την πιο εκλεκτή ποικιλία καφέ. επίσης για τη διαδικασία επεξεργασίας του, εξ” ολοκλήρου χειρωνακτική, που εξασφαλίζει ποιοτικό έλεγχο, ουσιαστικά για κάθε κόκκο. με τον “estrella del caribe” πετυχαίνουμε έναν καφέ απαλό και “βελούδινο” με χαμηλή οξύτητα. το χρώμα είναι πιο ανοιχτό,η γεύση είναι πιο έντονη και ξεχωριστή! το άρωμα της σοκολάτας διατηρείται από τη πρώτη μυρωδιά έως την επίγευση, με τόνους φουντουκιού και ξηρών φρούτων!

estrella del caribe

εσπρέσσο κόκκοι 250garabica coffees

χαρμάνι ποιότητας “arabica 100%”

αλεσμένος εσπρέσσο 250garabica coffees

χαρμάνι ποιότητας “arabica 100%

10 κάψουλες coarabica coffees

χαρμάνι ποιότητας “arabica 100%”


κουτί 18 ταμπλετώνarabica coffees

χαρμάνι ποιότητας “arabica 100%”


COFFEEREPUBLIC.GR

jamaica blue mountain

ο σπανιότερος και ακριβότερος καφές του κόσμου. φρουτώδης γεύση, ισορροπημένη οξύτητα.
Το 1725 ο sir nicholas lawes ,τότε κυβερνήτης της τζαμάικα, φύτεψε στα “blue mountains” μικρά φυτά coffea arabica και σίγουρα δε φανταζόταν ότι θα γινόταν η πιο πολύτιμη ποικιλία καφέ στο κόσμο.η πολύ περιορισμένη παραγωγή εξάγεται, όχι σε σακιά, αλλά σε ειδικά ξύλινα βαρέλια,

με πιστοποιητικό αυθεντικότητας από το coffee industry board of kingston. Η coffee republic είναι περήφανη που προσφέρει αυτή τη ξεχωριστή απόλαυση ενός μοναδικού καφέ, με τέλεια ισορροπημένη οξύτητα
και φρουτώδη επίγευση.

COLOMBIAN MEDELLIN SUPREMO

colombian medellin supremo
για το μεσημεριανό διάλειμμα, η απαλή και γλυκιά γεύση
του προσφέρει μια αναζωογονητική ευχαρίστηση.
Στους ηφαιστειογενής λόφους των άνδεων της κολομβίας καλλιεργούνται ποικιλίες «ήπιας» coffea arabica που είναι η πιο εκλεκτή και διαδεδομένη στο κόσμο. μέσα σε χιλιάδες μικρών αγροτικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται διάσπαρτες στις άνδεις, η εκλεπτυσμένη τέχνη της καλλιέργειας καφέ παραδίδεται εδώ και αιώνες από γενιά σε γενιά. ο “medellιn supremo” που ονομάζεται έτσι εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους των κόκκων του, είναι ο πιο διαδεδομένος χάρη στην ιδιαίτερα γλυκιά γεύση του, χαρακτηρισμένος από τους κολομβιανούς γευσιγνώστες “suave”, δηλαδή «γλυκός».

kenya “aa” washed

Δυνατός και αρωματικός, η συγκεκριμένη γεύση του τον καθιστά ιδιαίτερα απολαυστικό μετά τα γεύματα. Οι φυτείες του καφέ στην κένυα, οι οποίες βρίσκονται στις πλαγιές των βουνών σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και είναι σκιασμένες από μπανανιές, αποτελούν ένα θεαματικό χαρακτηριστικό του τοπίου της κένυας. ο καφές, μετά το μάζεμα, υφίσταται «υγρή επεξεργασία» (από εδώ προέρχεται το επίθετο «washed» δηλαδή «πλυμένος») και λόγω του μεγέθους των κόκκων του, που ξεπερνούν το συνηθισμένο μέσο όρο, χαρακτηρίζεται «αα».

brasil santos
απαλό και εκλεπτυσμένο άρωμα με διακριτική γεύση σοκολάτας. ιδανικός για πρωινό.
εξ’ αιτίας των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της,
η βραζιλία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή καφέ στον κόσμο. ανάμεσα στις πολυάριθμες ποικιλίες coffea arabica που καλλιεργούνται στη βραζιλία,
ο santos είναι σίγουρα ο πιο εκλεκτός. προέρχεται από “fazendas” δηλαδή φυτείες της επαρχίας minas gerais
και παίρνει την ονομασία του από το λιμάνι santos,
όπου τα σακιά του «πράσινου» καφέ φορτώνονται στα πλοία.


arabica coffees

guatemala huehuetenango – slow food

μονοποικιλιακός καφές με την “οχύρωση” του “slow food” (www.slowfood.com) στη περιοχή υψιπέδων huehuetenango της γουατεμάλας από τον συνεταιρισμό esquipulas r.l. huehuetenango.

Η περιοχή huehuetenango, στα βορειοδυτικά της γουατεμάλας, στα σύνορα με το μεξικό, έχει υψόμετρο που κυμαίνεται από 850 έως 3700 μέτρα και προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία οικοσυστημάτων (υγρό υποτροπικό δάσος έως πευκοδάσος). βρίσκεται στους πρόποδες της chuchumatanes, της υψηλότερης μη ηφαιστειακής οροσειράς στην κεντρική αμερική. το έδαφος huehuetenango είναι μία από τις καταλληλότερες περιοχές για καλλιέργεια: “cru”. υπάρχουν πολλές ιδανικές τοποθεσίες καλλιέργειας στην περιοχή huehuetenango, η καθεμία λόγω των μορφολογικών και μικροκλιματικών χαρακτηριστικών της κοιλάδας στην οποία βρίσκονται οι κοινότητες οι οποίες συμμετέχουν στο έργο. τα κοινά χαρακτηριστικά των καφέδων αυτής της περιοχής είναι το πλήρες σώμα και η καλή οξύτητα. το φλιτζάνι είναι ισορροπημένο με αρώματα ανθών, εσπεριδοειδών και σοκολάτας.


ethiopia harenna – slow food

καφές με την “οχύρωση” του “slow food” (www.slowfood.com) στο άγριο δάσος harenna της αιθιοπίας. 

το φλιτζάνι αυτού του καφέ χαρακτηρίζεται απο αρώματα υψηλής έντασης, με ίχνη εσπεριδοειδών, λουλουδιών και βοτάνων. μεσαίο σώμα με ευχάριστη επίγευση βανίλιας. η αιθιοπία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου υπάρχουν φυτά καφέ στην άγρια φύση. το δάσος Harenna, ένα από τα μεγαλύτερα στην αιθιοπία , βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά του υπέροχου εθνικού πάρκου Bale, 350 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας addis ababa. σε υψόμετρο περίπου 1800 μέτρα μεγαλώνει ελεύθερα αυτός ο arabica καφές, κάτω από την σκιά ψηλών δέντρων. κάθε οικογένεια, για χιλιετίες, πηγαίνει στο δάσος, μαζεύει τα “κεράσια” του καφέ, τα στεγνώνει στον ήλιο, τα αποξηραίνει σε υπερυψωμένες κλίνες , τα χτυπάει σε γουδί και προσφέρει στους καλεσμένους μία τελετή καφέ, μια επίσημη τελετουργική επανεμφάνιση με έναν ισχυρό συμβολισμό του σεβασμού και της φιλοξενίας.
οι παραγωγοί μαζεύουν τα ώριμα φρούτα με το χέρι, επιλέγοντας τα πιο κόκκινα κεράσια, διαδικασία που τη μοιράζονται με την τοπική πανίδα, ως συνεργοί και ανταγωνιστές, με σεβασμό στην σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. το presidio του αυτοφυούς καφέ harenna περιλαμβάνει 60 οικογένειες και προωθεί την συντόμευση της εμπορικής αλυσίδας , τη ποιότητα, τη προστασία της περιοχής και εγγυάται την αξιοπρέπεια και την κατάλληλη αναγνώριση των ανθρώπων που εμπλέκονται.

η coffee republic s.a, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την caffe corsini γίνεται ακόμη πιο “πράσινη”, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ελλάδα, τις νέες κατάλληλες για κομποστοποίηση κάψουλες και συμβατές με nespresso®.


το κέλυφος της κάψουλας με τον χρησιμοποιημένο καφέ στο εσωτερικό μπορεί να απορροφηθεί με άλλα απορρίματα για λιπασματοποίηση και να σταλεί σε βιομηχανική κομποστοποίηση, όπου κάψουλα και καφές ανακυκλώνονται μαζί και γίνονται κομποστοποιημένο φυσικό λίπασμα για το έδαφος.

όλο το πακέτο είναι ανακυκλώσιμο χάρη στην συσκευασία του σε χάρτινο κουτί.

(*το εμπορικό σήμα  nespresso® δεν ανήκει στην εταιρεία corsino corsini spa ή σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρεία)  

έντονο άρωμα με ίχνη εσπεριδοειδών και νότες λουλουδιών και βοτάνων. μεσαίο σώμα με ευχάριστη επίγευση βανίλιας. κάψουλες compostable συμβατές nespresso®*arabica coffees


costa rica

η “costa rica” είναι από τις καλύτερες περιοχές που ευδοκιμεί ο καφές, εξαιτίας του ηφαιστιογενούς και ξηρού εδάφους της. ο καφές καλλιεργείται από το 1700 στα βουνά της περιοχής “tarazzu” νότια από το “san jose” σε υψόμετρο από 1200 έως 1700 μέτρα. ο καφές όταν καβουρδιστεί  δίνει ένα ιδιαίτερα απαλό και γλυκό φρουτώδες άρωμα. το γευστικό προφίλ του χαρακτηρίζεται από λεπτές αποχρώσεις σοκολάτας που συνδυάζονται όμορφα με απαλoύς τόνους εσπεριδοειδών.

η coffee republic s.a, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την caffe corsini γίνεται ακόμη πιο “πράσινη”, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ελλάδα, τις νέες κατάλληλες για κομποστοποίηση κάψουλες και συμβατές με nespresso®.

το κέλυφος της κάψουλας με τον χρησιμοποιημένο καφέ στο εσωτερικό μπορεί να απορροφηθεί με άλλα απορρίματα για λιπασματοποίηση και να σταλεί σε βιομηχανική κομποστοποίηση, όπου κάψουλα και καφές ανακυκλώνονται μαζί και γίνονται κομποστοποιημένο φυσικό λίπασμα για το έδαφος.

όλο το πακέτο είναι ανακυκλώσιμο χάρη στην συσκευασία του σε χάρτινο κουτί.

(*το εμπορικό σήμα  nespresso®  δεν ανήκει στην εταιρεία corsino corsini spa ή σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρεία)  

καθαρή και υπέροχη αίσθηση, με έντονο άρωμα λουλουδιών και επίγευση μπαχαρικών. κόκκοι – σακούλα 500g

mapanga malawi

πλουσιο σωμα με γεματο και ευωδιαστο αρωμα, ελαφρως φρουτωδες, τελειος για το μεσημερι και το απογευμα.
Από τις καλύτερες ποικιλίες καφέ “arabica” ο mapanga “aaa” προέρχεται
από μία μικρή φυτεία του malawi. o καφές καλλιεργείται από το 1890,
αλλά η παραγωγή παραμένει περιορισμένη ώστε να διατηρηθεί η απαράμιλλη ποιότητα. καλλιεργείται με σχολαστικότητα και εξαιρετική προσοχή.

Ανάμεσα στους πιο εξωτικούς καφέδες, ο mapanga “aaa”, θα σας προσφέρει στιγμές αξεπέραστης ευχαρίστησης.

gayo mountain indonesia

γεμάτη γεύση, πλούσιο και πικάντικο άρωμα, κατάλληλος για όλη την ημέρα και ιδιαίτερα μετά τα γεύματα.
Ο καφές αυτός παράγεται στην περιοχή aceh στα takengon νησιά της σουμάτρας και ονομάζεται sumatra gayo mountain mandheling.

Ο καφές καλλιεργείται σε πανέμορφα βουνά και σε υψόμετρο από
1.000 έως 1.500 μέτρα. οι μέθοδοι παραγωγής των αγροτών είναι πάνω από 200 ετών και κατά συνέπεια πετυχαίνουν έναν από τους καλύτερους καφέδες στο κόσμο. Ο καφές έχει πιστοποίηση
βιολογικής καλλιέργειας και “fairtrade” δηλαδή «δίκαιου εμπορίου».