ΤΖΙΝ

Home / MENU / ΤΖΙΝ
Το Tanqueray 0,0% σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε την απόλυτη εμπειρία του Tanqueray, χωρίς αλκοόλ. Σερβίρετε με τονωτικό που έχετε επιλέξει και γαρνίρετε με πάγο, μετά πιείτε, γευτείτε και εκτιμήστε! Τα τέσσερα ποιοτικά βοτανικά του Tanqueray βυθίζονται ξεχωριστά σε νερό, θερμαίνονται και στη συνέχεια αποστάζονται για να δώσουν μια περίπλοκη, νόστιμη γεύση.
Το Tanqueray 0.0% Alcohol Free Τζιν, από τέσσερα διαφορετικά βοτανικά συστατικά, διαθέτει ένα μοναδικό στυλ εσπεριδοειδών και αρκεύθου με μία διακριτική πολυπλοκότητα βοτάνων.

Beefeater Gin …………………………………………… 6€

Bols Genever, AMSTERDAM Gin …… 8€

Gordon’s London Dry Gin ……………….. 5€

Gordon’s London Dry Gin 0/0%…….. 5€

Hayman’s Gin …………………………………………….. 7€

Plymouth Gin ……………………………………………. 8€

Tanqueray Gin ………………………………………….. 6€

Tanqueray Gin 0/0% …………………………….. 5€

Bloom Gin …………………………………………………….. 8€

Hendrick’s Gin …………………………………………. 9€

Tanqueray No. TEN Gin ………………………. 8€

Roku Japanese Gin ………………………………. 8€

THOMAS DAKIN MANCHESTER GIN .. 9€

Grace Gin, Ελληνικό Gin …………………….. 9€

Διάφοροι τύποι τζιν

Χόλαντς Τζιν – Hollands Gin:

Είναι το τζιν που παράγεται στην Ολλανδία ακόμη και σήμερα, όπως πριν. Είναι αρωματικό με βασικό χαρακτηριστικό τον άρκινθο γι’ αυτό και ονομάζεται Jenever.

Λόντον Ντράι Τζιν – London Dry Gin:

Το πιο γνωστό αγγλικό τζιν. Είναι ξηρό και πολύ αρωματικό. Περιέχει περίπου 40-50 βαθμούς αλκοόλ.

Πλίμουθ Τζιν – Plymouth Gin ή Πλιμ Τζιν – Plim Gin:

Αρχισε να παράγεται στο Πλίμουθ περί το 1793 από απόσταξη σιταριού
με την προσθήκη αρωματικών φυτών και άρκινθου. Χρησιμοποιείται όπως το Λόντον Ντράι Τζιν. Περιέχει 43-44 βαθμούς αλκοόλ.

Ολντ Τομ Τζιν – Old Tom Gin:

Είναι όπως το London Dry Gin αλλά με τη διαφορά ότι προστίθεται σιρόπι ζάχαρη 3-6%. Μερικές φορές στο σιρόπι αυτό προστίθεται άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς.

Σλο Τζιν – Sloe Gin:

Τζιν με αισθητή την παρουσία αρώματος από αγριοδαμάσκηνα.

TZIN

Οι ρίζες του βρίσκονται στην Ολλανδία του 16ου αιώνα.
Το πραγματικό τζιν, τo Genever, είναι ολλανδική εφεύρεση και γευστικά
δεν έχει σχέση με τα τζιν της αγοράς.
Παρασκευάστηκε για φαρμακευτική χρήση, με σκοπό να καταπραΰνει
τους Ολλανδούς στρατιώτες που γύριζαν άρρωστοι από τις Ανατολικές Ινδίες με πόνους στο στομάχι και υψηλό πυρετό.
Κατόπιν η παραγωγή του ποτού πέρασε στην Αγγλία η οποία σήμερα είναι
η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα του τζιν. Περί το 1690 η παραγωγή του έφτασε στα ύψη, όταν ο βασιλιάς Γουλιέλμος Γ ́ προώθησε την παραγωγή του τζιν απαγορεύοντας την εισαγωγή άλλων αποσταγμάτων. Στις αρχές του 1700 ένα μέρος του μισθού των εργατών πληρωνόταν σε τζιν.
Σιγά σιγά το τζιν άλλαξε χαρακτηριστικά και έγινε πιο ξηρό και πιο αρωματικό. Περίπου το 1830 παρασκευάστηκε το Λόντον Ντράι όπως
το ξέρουμε σήμερα.
Πρόκειται για διπλό ή τριπλό απόσταγμα δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, κ.λ.π.) στο οποίο προστίθενται αρωματικές ουσίες με βασικότερη τον άρκινθο (Jenever) που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα
του τζιν. Άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι : φλούδα λεμονιού, φλούδα πορτοκαλιού, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πικραμύγδαλα, άνηθος, μάραθος, κάρδαμο, κ.λ.π.

είπαν για το Τζιν:

‘’Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine…’’

Humphrey Bogart, ως Rick στην ταινία Casablanca

‘’Προσπαθώ σκληρά να έχω αυτοέλεγχο.
Ποτέ δεν πίνω τίποτα πιο δυνατό από gin πριν από το πρωινό.’’ WC Fields(1880-1946)Αμερικανός κωμικός και συγγραφέας

(Ερωτηθείσα πού οφείλεται η μακροζωία της)

‘’Στο κόκκινο κρέας και στο gin.’’

Julia Child (1912-2004), Αμερικανίδα τηλεοπτική σεφ.